Exklusiv privat Takvandring för två

From SEK SEK2,495.00
  • Duration: 90 Minutes (approx.)
  • Location: Uppsala
  • Product code: 72

Ensamma på taket

Välkommen till Uppsala slott med dess fantastiska utsikt och spännande historia! Slottet byggdes ursprungligen 1549 och har sedan dess varit Uppsalas landmärke nummer ett. Och nu får du möjlighet att följa med på en takvandring!

Under aktiviteten berättar en guide om slottet och dess historia, och om staden Uppsala som breder ut sig under dina fötter. En spännande och romantisk upplevelse.

Ni får en egen stund tillsammans, kanske det perfekta tillfället att fria? Berätta om din perfekta plan så hjälper vi dig att förverkliga!

Hur går det till?

Våra guider möter er på utsatt tid vid entrén till slottstornet på Drottning Christinas väg 1A i Uppsala. Vi går upp till tornets makalösa kupol via det vackra trapphuset. I tornrummet kan du beundra de metertjocka slottsväggarna och det imponerande fackverket av tunga bjälkar från 1700-talet. Här tar du på dig den personliga utrustningen som gör att du är säkrad under hela turen på taket, och får en säkerhetsgenomgång av guiden. Efter att ha genomfört provbanan inomhus så är det dags att ge sig ut på vandringen ovanpå slottstaket.

Genom en lucka i kupolen kommer vi ut i den friska luften och startar med att samlas på plattformen utanför för att bara andas lite. Nu kan det kittla i magen, så våra skickliga guider hjälper alla att känna sig trygga. Vi promenerar ut på takets gångbryggor, hela tiden infästa i säkerhetssystemet som löper längs hela banan.

Ibland sätter vi oss ned på någon mysig plats på taket och lyssnar på guiden, tar bilder och njuter av den fantastiska utsikten över Uppsala stad. 

Vem kan vara med?

För att delta ska du minst vara 140 cm lång och högst väga 120 kg. Du som är under 18 år får vara med i sällskap av målsman. För vissa personer passar kanske inte aktiviteten, till exempel den som har svårt att gå i trappor, stark höjdrädsla eller yrsel. Självklart måste alla vara nyktra. Om du skulle känna att du inte vill gå ut på taket går det bra att vänta på gruppen i tornrummet, och biljetten är tyvärr förverkad.

Klädsel

Kläder efter väder. Ta med regnkläder om det regnar. Tänk på att ha stabila skor, utan klackar. Vi har tjocka overaller som ni kan låna om det behövs!

Kamera

Ta gärna med kamera eller mobil om den är försedd med en rem som gör att du inte kan tappa den. Tipsa alla om ditt mod, och glöm inte hashtaggen: #takvandring

Väder

Vi kontrollerar vädret inför varje dag och bedömer vi att det inte går att vandra pga åska eller blixtoväder kan arrangemanget ställas in. Då får du ett presentkort att lösa in vid annat tillfälle.

Säsong

Maj-sept

Varaktighet

Aktiviteten tar cirka 90 min 

Gruppstorlek

2 personer

Säkerhetsinformation

GO Adventure AB har ansvarsförsäkring. Våra guider har genomgått säkerhetsutbildning för att guida på tak och är certifierade inom första hjälpen och hjärtlungräddning. Anläggningen undergår regelbunden besiktning och vi använder endast CE-märkt utrustning av högsta kvalité.

Safety information

GO Adventure AB has the best liability insurance to protect you in the unlikely event of injury. Our very capable tour guides have completed safety training to guide on roofs and are certified in CPR and first aid. The facilities are regularly inspected and we only use the very best in high quality equipment that has a CE-mark.