Konstvandring på Uppsala slott

Från SEK 325,00 kr
  • Varaktighet: 60 Minuter (cirka)
  • Plats: Uppsala
  • Produktkod: 151

I ett unikt samarbete arrangerar nu GO Adventure och Galleri Zeitgeist årets häftigaste konstupplevelse på Uppsala slott. Temat på årets utställning är GRÄNSER.

Vad är gränser för dig?

Nu öppnar vi upp en av de mest outforskade platserna på slottet, där 14 konstnärer ställer ut sina konstverk. Längs vandringen får du även möta konstnärerna, och få deras perspektiv på årets tema. För den som vill finns också utrymme att testa lite egna gränser i slutet av den här spektakulära turen, som går genom slottets gamla vindar och tornrum. 

Slottet byggdes ursprungligen 1549 och har sedan dess varit ett landmärke för Uppsala. 

Hur går det till?

Fyra guidade konstupplevelser varje kväll mellan måndag-fredag 18-20. Lördagen avslutas med en livesändning och en utlottning av en takvandring för tio personer. Guidningen sköts av GO Adventures rutinerade äventyrsguider och på varje tur möter ni konstnärerna som berättar lite om sina verk och deras utgångspunkt i vad gränser är för dem.

Turen startar på borggården och upp genom det södra tornet innan vi öppnar upp vinden som vi ställt iordning inför detta fantastiska event. Vi avslutar i det norra tornrummet och där finns en chans att själv testa sina gränser om man vill se det sista konstverket. I baren köper du ett glas bubbel och minglar på säkert avstånd med både gäster, guider och konstnärer.

Vem kan vara med?

Du som är under 18 år får vara med i sällskap av målsman. För vissa personer passar kanske inte aktiviteten, till exempel den som har svårt att gå i trappor, stark höjdrädsla eller yrsel. Självklart måste alla vara nyktra. Dock går det bra att köpa ett glas bubbel i baren vid vandringens slut.

Kamera

Ta gärna med kamera eller mobil om den är försedd med en rem som gör att du inte kan tappa den. Tipsa alla om att du är här, och glöm inte hashtaggen: #konstveckan

Varaktighet

Aktiviteten tar cirka 60 min men ni är välkomna att stanna en stund efter turen är avslutad och njuta av en extra upplevelse samt en mysig bar i tornrummet. Obs, det kan vara lite kyligt i tornrummet så se till att ha ordentligt med kläder på er.

Gruppstorlek

Högst 10 personer

Säkerhetsinformation

GO Adventure AB har ansvarsförsäkring. Våra guider har genomgått säkerhetsutbildning för att guida på slottets alla delar och är certifierade inom första hjälpen och hjärtlungräddning. Anläggningen undergår regelbunden besiktning och vi använder endast CE-märkt utrustning av högsta kvalité.